Refacerea punților peste Valea Mare și peste Valea Șopotului

În zona Poieni Strâmbu există numeroase trasee de drumeție, de dificultăți diferite însă, odatăMăsurători cu trecerea anilor, acestea necesită mentenanță. Câteva dintre aceste trasee trec peste niște punți amenajate în urmă cu câțiva ani tot de către membri CBT.

Vechea punte peste Valea Mare era distrusă complet iar cea de peste Valea Șopotului era impracticabilă, astfel că am decis să le reconstruim.

În vederea realizării acestui proiect au fost efectuate mai multe deplasări în zonă, pentru a face măsurătorile și demersurile necesare.

Prima punte pe care am reconstruit-o, și cea mai dificilă de abordat, a fost cea peste Valea Mare. Dificultatea a constat în faptul că cele două trunchiuri de brad pe care le-am folosit trebuiau poziționate perpendicular peste cursul apei iar relieful nu ne-a oferit prea multe pârghii de care să ne putem folosi.

Peste cele două trunchiuri am prins în cuie paleți, pentru a facilita traversarea punții.Muncim

La puntea peste Valea Șopotului a fost puțin mai ușor deoarece ne-am putut folosi de vechea punte pentru a poziționa trunchiurile de brazi care urmau să formeze noua structură.

 

La final, cele două punți au fost vopsite cu ulei pentru a rezista mai mult timp.

 

Mulțumim celor care s-au implicat și au făcut posibilă finalizarea acestui proiect: Suba D.,
Nedela D., Hegyi L., Manolescu N., Manolescu D., Fancsali B., Conciatu B..


punti-5Proiect cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

 

 

 

 

 

 

 

 

Clubul Bănățean de Turism