Despre noi

Suntem un grup de bicicliști amatori din Timișoara și din împrejurimi care, practicând acest sport, încercăm să fugim despre noi 1
de stresul cotidian acumulat în cursul săptămânii.

Timisiensis Bikers a luat naștere în primavara anului 2011 când împreună cu un grup de prieteni, am început să facem plimbări pe două roți în jurul Timișoarei. În scurt timp ni s-au alăturat și alți doritori de pedalat astfel că am decis să facem ieșiri organizate și anunțate din timp.

Începând cu luna mai 2013 Timisiensis Bikers devine departamentul de ciclism al Clubului Bănățean de Turism promovând mersul pe două roți și bogățiile turistice și culturale, nu puține, ale Banatului și nu numai.

Chiar dacă suntem iubitori de MTB și preferăm offroad-ul, nu vrem să se înteleagă că suntem practicanți ai unui sport extrem, ci simpli amatori de cross-country.

Cele mai multe trasee ale Timisiensis Bikers au o dificultate medie sau ușoară și pot fi abordate și de către începători sau persoane care n-au mai pedalat de ceva timp. De asemenea, cele mai multe trasee sunt în jurul Timișoarei, cu plecare și revenire în același punct. Ieșirile sunt Despre noianunțate cu câteva zile înainte pe site-ul web sau pagina de Facebook a Timisiensis Bikers și pe contul de Facebook al Clubului Bănățean de Turism. În descrierea evenimentelor găsiți informații precum ora și locația întâlnirii, distanța traseului, diferențele de nivel (dacă e cazul), harta traseului și eventualele recomandări ale noastre pentru participanți.

La ora stabilită se pleacă pe traseul stabilit, bineînțeles respectând regulile de circulație și codul rutier. Dealungul traseului se fac regrupări (nu lăsăm pe nimeni în urmă), pauze de odihnă sau hidratare.

Acestea fiind spuse, ne rămâne un singur lucru de adăugat: PEDALĂM!?

 

 

 despre noi 3

Clubul Bănățean de Turism